Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-28@18:16:19 GMT

بوی نان گندم دوباره می‌پیچد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۵۵۵۱۲

بوی نان گندم دوباره می‌پیچد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه؛ شما هم حتما بار‌ها از قدیمی‌تر‌ها این جمله را شنیده اید که در گذشته همه چیز طعم و مزه‌ی بهتری نسبت به حالا داشت. مثلا طعم نان بهتر بود، مزه‌ی میوه‌ها بهتر بود و خیلی چیز‌های دیگر. به گفته کارشناسان یکی از علت‌های اصلی این مشکل استفاده بیش از حد از کود‌های شیمیایی در مزارع است، آقای محمدی کنار گندم زار بلندش ایستاده و می‌گوید امسال از کود آلی در مرحله کاشت در این مزرعه استفاده کرده ام امیدوارم بوی نان این گندم‌ها بیشتر از همیشه در خانه بپیچد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حال از گندم زار‌های پر بار این کشاورز صحنه‌ای دور می‌شویم و به چند سوله در پای یک کوه می‌رسیم اینجا یک کارخانه‌ی تولید کود آلی راه اندازی شده، مواد اولیه را از دامداری‌ها و مرغداری‌ها به اینجا منتقل می‌کنند و طی فرایندی تبدیل به کود آلی می‌شود. صاحب اینجا مرد جوانی به اسم اقای کرمی است او می‌گوید از سال نود و دو اینجا را راه اندازی کرده و توانسته اولین گواهی نامه استاندارد تولید کود آلی در کشور را از ان خود کند.
وی می‌گوید اینجا برای هشت نفر اشتغال زایی کرده ام و در سال هزار و دویست تن کود آلی تولید می‌کنیم، حال نگاهی به چرخه تولید کود آلی می‌کنیم ابتدا مواد اولیه آسیاب می‌شود بعد موادی مانند گوگرد برای گند زدایی به آن اضافه می‌شود البته در فرایند تولید چند ماده دیگر هم اضافه می‌شود تا محصول به شکل کود آلی در آید و در نهایت دانه‌های گرد کود به داخل بسته‌های هم اندازه ریخته می‌شود.
منصوری مدیر کنترل کیفیت کارخانه می‌گوید خوشبختانه این کود‌ها بازار خود را در مناطق غربی استان به خوبی بدست اورده و برنج کاران شمال کشور هم استقبال خوبی از محصول ما دارند. او می‌گوید ما برای محصولات زراعی باغی و برنج کود‌های مخصوص تولید می‌کنیم و اگر کشاورزان بیشتر حمایت کنند ما تولید و اشتغال زایی بیشتری خواهیم داشت.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه می‌گوید در سال‌های اخیر استفاده بیش از حد از کود‌های شیمیایی باعث بی حاصلی خاک و فرسایش آن شده، همچنین زمین به این کود‌ها معتاد شده و تاثیر چندانی بر رشد گیاه ندارد و باعث بی کیفیت بودن محصول می‌شود.
اقای قاسمی می‌گوید استفاده از کود‌های آلی استاندارد باعث می‌شود هم از نظر کیفیت و هم از نظر رشد گیاه وضعیت مناسبی داشته باشد.  
علاوه بر این کود‌های آلی همانند کود‌های شیمیایی با بارش از سطح زمین به نقاط دیگر، چون آب‌های روان و آب‌های زیر زمینی نفوذ نمی‌کند بلکه به مدت سه ماه در زمین ماندگاری دارد و به تقویت خاک و ریشه‌ی گیاه کمک می‌کند در حالی که کود ها‌ی شیمیایی زمین را به سمت شورزار پیش می‌برد
با همه این حرف‌ها هنوز استفاده از کود‌های شیمیایی در استان غلبه دارد و سالانه ۱۲۰ هزار تن کود شیمیایی در زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود در حالی که سهم کود‌های آلی چیزی حدود هزار و ۳۰۰ تن است.
آخرین مقصد گزارش ما دیدار از یک مزرعه کلزاست صاحبش از رشد خوب مزرعه که از کود‌های آلی استفاده کرده است راضی است و می‌گوید حالا دیگر کلزا‌ها دانه گرفته اند و به لطف خدا امسال محصولی سالم تقدیم مردم خواهد کرد. *گزارشگر: پروین شهسواری

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: کرمانشاه گزارش مکتوب کود آلی تولیدات کشاورزی سالم نان گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، سعید معین افزود: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

معین اظهار داشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

بر اساس این گزارش، درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه و اصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

در استان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزار هکتار گندم علیه سن سمپاشی شده است و قرار است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر صورت گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک می‌پیچد
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود