Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت بازرگانی عراق می گوید قانون امنیت غذایی می تواند ذخیره راهبردی گندم عراق را تضمین کند اما با طرح شائبه های فسادزایی این لایحه و ورود دستگاه قضایی عراق در کنار واکنش های مخالفان طرح، ابتر ماند.

«علاء الجبوری» وزیر بازرگانی عراق اعلام کرده است که تصویب لایحه امنیت غذایی عراق می تواند ذخیره راهبردی گندم کشور را تامین کند؛ ذخیره ای که برخی سیاستمداران عراقی مانند «محمد توفیق علاوی» و «محمد شیاع السودانی» وزیر اسبق بازرگانی عراق می گویند می بایست پیش از این پیش بینی می شد و مقام های عراقی باید ذخیره راهبردی گندم را برای ۶ تا ۱۲ ماه آینده تامین می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

السودانی وزیر بازرگانی اسبق عراق و نماینده فعلی پارلمان پیش تر گفته است: انتظار می رود کل ذخیره راهبردی گندم به ۱.۵ میلیون تن برسد در حالی که نیاز عراق ۶.۵ میلیون تن است.

السودانی افزوده است که برخی کشورهای منطقه ای فقیرتر از عراق توانسته اند ذخیره راهبردی گندم را برای ۶ تا ۹ ماه تامین کنند در حالی که عراق، تنها برای یک ماه آینده توانسته است، ذخیره گندم را تدارک ببیند.

وی تصریح کرده است که عراق، نیازمند ۵ میلیون تن گندم اضافی است تا در حاشیه امن برای ۹ ماه آینده قرار گیرد.

حالا دولت عراق به فکر تصویب لایحه امنیت غذایی افتاده است اما انتقاد به این موضوع تنها از حیث دیرهنگام بودن آن نیست و شائبه فسادزایی یکی از موانع جدی بر سر راه آن از نگاه مخالفان است.

نوری المالکی: نیاز غذایی بسیار مهم است اما نباید بهانه نقض قانون شود

رئیس ائتلاف «دولت قانون» می گوید نیاز ضروری غذایی نباید بهانه ای برای نقض قوانین از جمله قانون اساسی شود به ویژه اینکه دولت پیشبرد امور عراق، محدودیت هایی در حوزه اختیارات قانونی و مالی دارد.

رییس ائتلاف دولت قانون از گروه های سیاسی زیر مجموعه ائتلاف فراگیر «چارچوب هماهنگی» روز یکشنبه تاکید کرد که عراق از کمبود غذایی ناشی از تبعات جنگ اوکراین، متاثر خواهد شد.

نوری المالکی در نشست خبری در فضای مجازی با تعدادی از رسانه های عراقی گفت که جهان در نتیجه تبعات جنگ اوکراین و روسیه در معرض بحران مواد غذایی است و شدت این تاثیرات از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، عراق نیز در زمینه کمبود غذا متاثر خواهد شد.

وی اضافه کرد که به دلیل کاهش تولید محصولات زراعی از جمله حبوبات و به ویژه گندم و افزایش تقاضای جهانی برای کالاهای غذایی و در عین حال کمبود عرضه در جهان، این امر باعث گرانی خواهد شد.

نخست وزیر اسبق عراق (۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴) تصریح کرد که دولت عراق برای تامین مواد ضروری و برآوردن نیازمندهای اساسی در حوزه مواد غذایی و ممانعت از کمبود آن در بازارها، مسئولیت بسیار بزرگی بر عهده دارد.

به گفته وی، این نیاز ضروری نباید بهانه ای برای نقض قوانین از جمله قانون اساسی شود و یا دولت خارج از صلاحیت هایش به عنوان دولت پیشبرد امور با مسئولیت های تعریف شده و محدودیت های مالی عمل کند.

رهبر ائتلاف دولت قانون گفت دولت فعلی باید از تجارب دولت های سابق بهره برد؛ مثلا وقتی که دولت در ارائه بودجه سالانه عاجز می ماند یا به هر دلیل بودجه به تصویب پارلمان نمی رسید، راهکارهای قانونی آشکار و تعریف شده ای داشت.

وی اقتراض از وزارت دارایی برای پوشش دادن هزینه های تامین مواد غذایی اساسی را یکی از این راهکارها عنوان کرده و گفته است که دولت از هزینه کردن بر مسائلی که ارتباطی با امنیت غذایی ندارد خودداری کند.

قیس الخزعلی: قانون امنیت غذایی نباید در فساد را بگشاید

قیس الخزعلی دبیر کل عصائب اهل الحق عراق نیز در توییتی اعلام کرد: قاعده این است که ضرورت ها باید به اندازه خود برآورد شود و موضوع امنیت غذایی برای شهروندان ما ضرورتی است که به کارگیری امکانات کشور را واجب کرده است به ویژه حالا که پول آن فراهم است اما این نباید منجر به تصویب قانونی شود که درهای فساد را برای اربابان فساد بگشاید.

دادگاه مرکزی عراق لایحه امنیت غذایی دولت را ابطال کرد

همزمان با این واکنش ها در خصوص تدبیر دولت برای تامین امنیت غذایی در کشور، دادگاه مرکزی عراق لایحه دولتی امنیت غذایی را ابطال کرد.

دادگاه مرکزی عراق در رسیدگی به دادخواست «باسم خشان» نماینده پارلمان، این لایحه قانونی دولت را باطل اعلام کرده است.

باسم خشان اخیرا با «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان و متحدان سیاسی الحلبوسی (ائتلاف سه جانبه) وارد چالش سیاسی شده بود، اتفاقی که طی آن به دستور الحلبوسی و موافقت متحدان سیاسی اش در پارلمان، خشان از مشارکت در هرگونه کمیسیون پارلمانی محروم شد.

با وجود این فشارها، خشان به عنوان یک حقوقدان عراقی همچنان اصرار دارد در برابر قانون شکنی ها با تکیه بر تخصص حقوقی خود بایستد که اولین نتیجه آن به اعتقاد ناظران، ابطال لایحه بحث برانگیز امنیت غذایی مطرح شده از طرف دولت عراق بوده است.

برخی صاحب نظران عراقی گفته اند که دولت با خودداری از ارائه بودجه سالانه ، کوشید که لایحه امنیت غذایی را به عنوان جایگزینی برای بودجه ارائه کند و گفته شد که مبلغ ۲۸ میلیارد دلار برای آن تخصیص داده است؛ امری که با مخالفت جریان های سیاسی بویژه ائتلاف چارچوب هماهنگی و همچنین نمایندگان مستقل مثل باسم خشان مواجه شد.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گندم ، نوری المالکی ، عراق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گندم نوری المالکی عراق لایحه امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است.

سیداحمدرضا سیدعلیان ۸ اردیبهشت ماه در بازدید از یک شرکت دامداری، استفاده از بقایای بخش کشاورزی را فرصتی برای افزایش بهره‌وری دانست و بر اهمیت و جایگاه آب در تولید تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به جای کلمه ضایعات و زائدات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم، این بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

مدیرکل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه به صورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است.

وی با بیان اینکه کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد، افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری‌های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت‌های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات‌دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه‌گذاری در حوزه لبنیات می‌تواند قدم مؤثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

احمد داوطلب زرقی گفت: پیش‌روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه برخی مشکلات وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در این بازدید با اشاره به اینکه نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام استان است، به تقدیر از خدمات ارزنده‌ تشکل‌های بخش دامی شهرستان پرداخت و گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار رأس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم را دارد.

علی مبارکی با تأکید بر اینکه یکی از عوامل محدودکننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است، افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم که قسمت عمده آن یا سوزانده و یا دور ریخته می‌شود.

وی با بیان اینکه هر چند دور ریختن بقایا باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود اما از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور داریم، گفت: لازم است در خصوص صدور مجوزها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن و تأمین امنیت غذایی می‌شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا